Eric Schmidt skyder på hjemmearbejde
Tidligere Google-CEO, Eric Schmidt, har en kæmpe klage over sin gamle arbejdsplads, og det er en sang, vi har hørt mange gange de seneste to år: “De arbejder ikke nok på kontoret.”
Arbejdsbalancen vs. sejr
Under en nylig snak på Stanford University, kritiserede Schmidt Googles hjemmearbejdspolitik og hævdede, at det er grunden til, at søgegiganten halter bagud i AI-kapløbet: “Google besluttede, at work-life balance og at gå hjem tidligt og arbejde hjemmefra var vigtigere end at vinde,” sagde Schmidt. “Og grunden til, at startups fungerer, er fordi folk arbejder som bare pokker.” (Phew!)
Hvornår blev WFH normen hos Google?
Schmidt var Googles chef fra 2001 til 2011 og fortsatte som teknisk rådgiver indtil 2020. Siden da er arbejdsverdenen blevet vendt på hovedet, og mange virksomheder opererer stadig delvist remote. En nylig KPMG-undersøgelse viser, at CEOs, der tror på fem-dages-kontorarbejde, er i mindretal. Så måske er Schmidt lidt bagud her?
WFH vs. kontor: Innovationens dilemma
Schmidt er ikke den første leder, der klager over, at hjemmearbejde dræber innovation. Men CEOs, der kræver, at deres stab vender tilbage til kontoret fem dage om ugen, risikerer at have færre medarbejdere til at innovere. Elon Musk fandt hurtigt ud af dette, da han tog over Twitter (nu X), og mange medarbejdere valgte at sige op fremfor at gå “hardcore”.
Google’s virkelighed
Google har faktisk en tre-dages-kontorpolitik, hvilket også gælder for OpenAI. Og med Google, der begynder at formelt spore kontorbesøg og inkludere det i performance reviews, kan Schmidt altså være lidt ude af trit med virkeligheden. Det ser ikke ud til, at de manglende innovationer i Googles AI skyldes hjemmearbejde. Det kan være, at Schmidt blot savner de “gode gamle dage”.