Revolutionerende Suppe Uden Skildpadde
I en verden, hvor skildpadderne synes at råbe “lad mig være”, har det chilenske firma NotCo taget et innovativt skridt. De har udviklet en version af den klassiske skildpaddesuppe, som er helt fri for ægte skildpadde! Ja, du læste rigtigt – ingen skildpadder blev skadet i fremstillingen af denne suppe.
AI til Undsætning
Med brug af avanceret kunstig intelligens (AI) har NotCo’s team, ledet af videnskabsmanden Bernardo Moltedo, gennemtrawlet 300.000 planter og lavet ikke mindre end 260 kvintillioner kombinationer for at finde frem til den perfekte blanding af fem proteiner. Det mål? At genskabe smagen af skildpaddekød – uden skildpadden.
Bevaring gennem Gastronomi
Formålet med projektet er mere end bare at lave en god suppe. NotCo håber at øge bevidstheden omkring de truede skildpadder og den indvirkning, menneskelig aktivitet har på disse majestætiske væsener. Den grønne skildpadde, som traditionelt er brugt i suppen, figurerer på den Internationale Union for Bevarelse af Natures røde liste over truede arter.
En Suppe, Du Kan Lave Derhjemme
Til de gastronomisk eventyrlystne lover NotCo snart at lave en online klasse, hvor de vil lære interesserede, hvordan man tilbereder denne innovative suppe. Så selv om du ikke lige bor i Chile, behøver du ikke at føle dig udeladt af dette kulinariske eksperiment.
NotCos Globale Menageri
Det stopper ikke ved suppe. NotCo, som har en tilstedeværelse i 12 lande, er kendt for at producere en bred vifte af plantebaserede fødevarer som burgere, mælk, mayonnaise og is. Alle disse produkter søger at efterligne smagen og teksturen af deres dyr-baserede modstykker. Det lader til, at fremtiden er plantebaseret – og måske lidt mere skildpadde-venlig!