YouTube skærper kurs mod AI-genereret “slop” – men hvad betyder det egentlig?
YouTube forsøger nu at berolige skabere efter en stormfuld reaktion på deres kommende opdatering af monetariseringsreglerne. Fra 15. juli 2025 vil platformen stramme grebet om “uautentisk” indhold, men hvad betyder det egentlig for dig som skaber?
Ifølge YouTubes redaktionschef Rene Ritchie er der tale om en “mindre opdatering” af eksisterende regler, der skal hjælpe med at identificere masseproduceret og repetitivt indhold – eller som vi på redaktionen kalder det: AI-slop.
Hvad ryger i YouTube-skraldespanden?
Det er især kanaler, der spytter lavkvalitets AI-genereret indhold ud på samlebånd, der er i farezonen. Tænk videoer med stjålne klip kombineret med AI-voiceovers, eller kanaler der pumper ensformige AI-skabelonvideoer ud om alt fra retssager til kendis-nyheder uden menneskelig kuratering.
Og lad os være ærlige – vi har alle sammen set disse videoer dukke op i vores feed og tænkt: “Hvem i alverden gider se det her?”
Panik i creator-land – men er det berettiget?
Mange skabere frygtede først, at YouTube ville demonetarisere al brug af AI-værktøjer. Men platformen har nu præciseret, at AI-værktøjer stadig er tilladte, så længe indholdet møder alle andre krav om originalitet og autenticitet.
YouTube understreger, at reglerne altid har krævet, at skabere uploader “originalt” og “autentisk” indhold – den nye formulering skal bare gøre det tydeligere, hvad “uautentisk” indhold betyder i 2025.
AI er okay – bare ikke når det er dovent
Ifølge YouTube er det helt fint at bruge AI til at forbedre indhold, så længe der er en reel menneskelig indsats bag. Det er massefremstillet, lavkvalitets spam, der er i skudlinjen.
Den præcise ordlyd af de opdaterede regler er endnu ikke offentliggjort, men YouTube har allerede begyndt at lukke kanaler, der oversvømmer platformen med generisk AI-indhold.
Godt nyt for kvalitetsindhold
For danske skabere, der lægger tid og kræfter i deres videoer, kan dette faktisk være en positiv udvikling. Mindre AI-spam betyder mindre konkurrence om seernes opmærksomhed og potentielt flere visninger til originalt indhold.
Så måske kan vi alle se frem til et YouTube, hvor vores feed ikke længere er fyldt med robotternes monotone forsøg på at forklare os dagens nyheder eller genfortælle retssager med stock footage og syntetiske stemmer.