Poul Schmith går ChatGPT-vejen
Kunstig intelligens har i de seneste år sneget sig ind i mange hjørner af den danske arbejdsverden, og det gælder så sandelig også Poul Schmith, Kammeradvokaten. Medarbejderne her fik sidste år adgang til ChatGPT, og det var ingen lille beslutning.
En betalingsversion værd at betale for?
Som direktør for forretningsudvikling og it, Louise Krarup, fortæller, blev betalingsversionen af ChatGPT erhvervet i 2023. Dette skete, efter at tjenesten »kom rullende som en tsunami«. Man må sige, at Kammeradvokaten ikke lod sig drukne i datamængder, men i stedet red på bølgen af teknologi.
Møder kritik fra private øjne
Men alt er ikke solskin og regnbuer, for ChatGPT har også mødt kritik fra privatlivsaktivister. De mener, at der kan være en risiko for datalæk og fejlagtige oplysninger, som kan skade alles omdømme – inklusive dem, der måske bare ville spørge, hvordan man korrekt staver til “juridisk bistand”.
Fejl, der kan skade omdømme
Kritikken er ikke helt uden grund. Der er nemlig eksempler på, at systemets fejl kan få alvorlige konsekvenser. Når en chatbot laver en fejl, kan det i værste fald betyde et markant skift i, hvordan folk opfatter hinanden – lige fra “store stjerner” til “upersonlige klatter”.
Er forsigtighed vejen frem?
På trods af de udfordringer, som teknologien medfører, pointerer Louise Krarup, at de hos Kammeradvokaten har valgt at være forsigtige. De satser på at finde en balance mellem teknologisk fremskridt og ansvarlig håndtering af data. Måske er det netop nøglen til at ride på AI-bølgen uden at blive skyllet væk?