I en verden af koder, er den ældste færdighed konge
I tider fyldt med kunstig intelligens og endeløse rækker af kode, står en færdighed stadig stærk, klar til at tage kampen op mod fremtidens udfordringer. Og nej, det er ikke din evne til at tale med computere. Det er noget langt mere urmenneskeligt. Ifølge millionærentreprenøren Scott Galloway er den mest uvurderlige kompetence, vi kan give den unge generation, (b)storytelling. Ja, du læste rigtigt. Den gode gamle fortællekunst. Hvem havde troet det?
Storytelling: ikke kun for bålfortællinger
Galloway understreger, at det ikke nødvendigvis er formen for storytelling, der tæller, men snarere evnen til at udtrykke sig klart, præsentere ideer, og ikke mindst, krydre dem med data, infografikker og slideshows. I en tid hvor platforme skifter hurtigere end Danmarks vejr, er denne kernefærdighed guld værd.
Marketing guru med et twist
Scott Galloway, der både har startet L2 Inc. og solgt det til gartner for mere end en kølig milliard kroner, ved hvad han taler om. Nu bruger han sin tid på at lære studerende ved New York University Stern School of Business, hvordan brand storytelling direkte kan påvirke en virksomheds succes. Og her kommer det sjove – han mener, at unge i dag og i fremtiden skal holde sig langt fra at stole blindt på AI-værktøjer som ChatGPT. For som han siger, hvem ved om en neural netværk erstatter ChatGPT om fem år?
AI forståelse vigtigt, men ikke alt
Management eksperter er enige med Galloway i, at selvom det er vigtigt at forstå AI, så er det ikke den eneste færdighed, der tæller. I en rapport fra Oliver Wyman fremhæves det, at arbejdsgivere søger efter kandidater med en blanding af såkaldte bløde og hårde færdigheder, såsom analytisk tænkning, kreativitet, lederevner og nysgerrighed.
Ekspert i din niche
Galloways råd? Vær ekspert i dit felt. “Det specifikke udsletter det generelle,” siger han. “Find en niche, så smal den end må være, og tag ejerskab over den. Forpligt dig til at være en af de mest vidende personer i verden inden for dit domæne … Du bliver aldrig en ekspert i noget, hvis du ikke nyder det.” Så husk, mens du måske bruger timer på at debugge eller kode, så glem ikke at øve din fortællekunst. Måske er det lige præcis det, der gør forskellen på dit næste jobinterview.
Konklusion: Tilbage til fortiden for at vinde fremtiden
Så mens vi alle sammen forbereder os på at navigere i AI’s forunderlige æra, lad os ikke glemme værdien af en god historie. Uanset hvor avanceret vores teknologi bliver, er evnen til at kommunikere, overbevise og underholde med ord stadig umådelig vigtig. Så næste gang du sidder fast i kode, tag et øjeblik og fortæl en historie. Hvem ved? Det kan bare være den mest relevante færdighed, du nogensinde vil lære.