Kling AI: Den Nye Kinesiske Udfordrer
Det føles som om, vi er på grænsen til en revolution inden for AI-videogeneratorer. Kun få måneder efter, at OpenAI’s Sora tog sociale medier med storm med sine tekst-til-video færdigheder, er en ny kinesisk rival nu ved at skabe bølger på internettet.
TikTok’s Kinesiske Slægtning
Den nye “videogenereringsmodel” hedder Kling AI, og den er skabt af den kinesiske TikTok-rival Kuaishou. I øjeblikket er den kun tilgængelig som en offentlig demo i Kina via en venteliste. Men det har ikke forhindret den i hurtigt at gå viralt, med nogle imponerende klip, der antyder, at den mindst er lige så kapabel som Sora.
Se De Første Klip
Du kan se nogle af de tidlige demovideoer på Kling AI’s hjemmeside, mens en række tråde på sociale medier har samlet, hvad der hævdes at være nogle imponerende tidlige kreationer lavet af værktøjet (med lidt hjælp fra redigeringsapps). Som altid skal man dog tage disse tidlige AI-genererede klip med et gran salt, da de er nøje udvalgte eksempler, og vi ved endnu ikke noget om det hardware eller anden software, der er brugt til at skabe dem.
Konkurrencen Stivner
For eksempel fandt vi senere ud af, at en imponerende video lavet af OpenAI’s Sora krævede en hel del ekstra redigering i efterbehandlingen. Alligevel ser Kling AI bestemt ud til at være en kraftfuld AI-videogenerator. Det lader tidlige testere skabe videoer i 1080/30p, der er op til to minutter lange. Resultaterne, selvom de stadig bærer nogle AI-mærker som udglatning og små artefakter, er imponerende varierede med en lovende grad af sammenhæng.
Hvornår får vi adgang?
Præcis hvor længe det vil tage, før Kling AI bliver åbnet op for brugere uden for Kina, er endnu uklart. Men med OpenAI, der antyder, at Sora får en offentlig udgivelse “senere i år”, bør Kling AI ikke vente for længe, hvis det vil blive den TikTok af AI-genererede videoer.
Den Nye AI-Krigszon
Nu hvor AI-fotokroge som Midjourney og Adobe Firefly rammer mainstreamen, er det tydeligt, at videogeneratorer er den næste store AI-slagmark – og det har store konsekvenser for sociale medier, filmindustrien og vores evne til at stole på det, vi ser, f.eks. under valgkampagner.
Andre eksempler på AI-generatorer inkluderer Google Veo, Microsofts VASA-1 (som kan lave livagtige talende avatarer fra et enkelt foto), Runway Gen-2 og Pika Labs. Adobe har endda vist, hvordan de snart kunne integrere mange af disse værktøjer i Premiere Pro, hvilket vil give området et stort boost.
Ingen af dem er endnu perfekte, og det er uklart, hvor lang tid det tager at producere et klip ved hjælp af værktøjer som Sora eller Kling AI, eller hvilken slags computerkraft der er nødvendig. Men springene mod fotorealisme og simulering af virkelighedens fysiske love har været massive det seneste år, så det vil klart ikke vare længe, før disse værktøjer når mainstreamen.
Denne kamp vil også blive international – med USA stadig truende med et TikTok-forbud, kan vi forvente at se nogle flere twists and turns, før værktøjer som Kling AI ruller ud i hele verden.