Reuters: Fra telegraf til AI – klar til at tage kampen for pressen
Hvis man troede, at et mediehus opfundet i telegrafernes tidsalder bare ville hvile på laurbærrene, tager man fejl. Reuters, verdensberømt nyhedsbureau, tager nu fat på AI-æraen med både kampgejst og nysgerrighed – og lidt britisk selvironi.
Digital forvandling – mere end klik og headlines
I dag er det ikke telegrammer, men iPhones, generativ AI og sociale platforme, der sætter dagsordenen for, hvordan nyheder bliver delt. Mens vi andre kæmper med at navigere i TikTok-trends og algoritmer, arbejder Reuters på at finde nye veje til publikum. De færreste under 25 har nogensinde købt en avis – og nogle besøger næppe engang nyhedssider mere. Her skal Reuters’ historier alligevel ud gennem nye kanaler.
AI er ikke kun robotter med slips
Det lyder næsten som science fiction, men AI har allerede overtaget store dele af nyhedsbranchen. Reuters’ præsident Paul Bascobert fortæller, at Reuters faktisk altid har været vant til at “licensere indhold” – hele filosofien bag en wire service er, at nyheder deles og videredistribueres. Den tanke passer næsten for godt med AI, der skal fodres med kvalitetsindhold for at fungere. Så drop frygten for, at robotterne stjæler jobbet – måske tager de i stedet tjansen som praktikant.
Fagfolk jubler (næsten) over AI’s fremmarch
Reuters’ seneste rapport om Generativ AI i professionelle services viser, at især advokater, revisorer og embedsmænd faktisk begynder at få smag for AI. De ser fordele i effektivitet – og AI får endda lov til at hjælpe med indberetninger, audits og risikovurdering. Man skulle næsten tro, det var en scene fra en administrativ feel-good komedie: “Frygt ej, jeg har styr på alle bilagene!”
Uddannelse – nu får selv dommerne AI-undervisning
Glem de kedelige paragrafer – fra 2024 til 2025 står AI på skoleskemaet, ikke kun for journalister, men også for myndigheder og domstole. Fremover forventer vi altså, at dommere og embedsmænd lærer at tale lige så flydende Python som paragraffer.
Klar til fremtiden – med pressen forrest
Mens diskussionen om AI og presseetik raser, sætter Reuters handling bag ordene. Konferencer, eksperimenter i nyhedsredaktionen og åbne debatter – alt sammen med fokus på både at beskytte pressens rolle og udnytte AI’s potentiale. Reuters viser, at man både kan omfavne teknologi – og have det sjovt undervejs.
Så ja, Reuters står klar til at kæmpe for pressen, også i en digital fremtid, hvor robotter måske ikke skriver vores næste roman – men nok leverer første udkast til morgenens breaking news.