AI-musik: En ny trussel mod ægte kunstnere?
AI-genereret musik er på fremmarch, og det skaber røre både blandt kunstnere og lyttere. Senest har The Verge rapporteret om hvordan “ikke engang Spotify er fri for AI-sjask”, en heftig artiklen der blev udgivet for blot 8 timer siden. Spørgsmålet er, om vi står overfor en musikalsk dystopi, hvor maskinerne endelig har taget magten over notesbladet?
Fuldstændige AI-album: Den nye “kunstneriske” bølge
I Spotify-fora lyder der røre fra musikelskere, som er bekymrede over den stigende mængde af AI-genererede numre. Det er ikke kun i spillelister eller som den velkendte DJ-funktion – nej, vi taler om fulde album præsenteret under falske bandnavne! Hvem vidste, at det næste store hit kunne være af en “kunstner”, der ikke har hverken en brystkasse at synge med eller fingre til at spille guitar?
Overtrædelser og “AI-SLOP” på Spotify
Det viser sig, at disse AI-genererede udgivelser ofte bryder Spotifys politik mod defamerende indhold, og kritikere er hurtige til at dømme det som ren og skær “AI SLOP”. Episoder som disse sætter spørgsmålstegn ved platformens overvågning og forvaltning af indhold.
Lytterens røst: Et opråb for menneskeskabt musik
Der er også et stadigt stigende krav fra brugerne om at kunne fravælge AI-skabt musik. Allerede tilbage i februar 2024 hørte Spotify-brugere denne klagesang – hør den synge! Lyt til vores alvorlige appel: Giv os en knap, så vi kan vælge ægte mennesker over digital opfindsomhed!
Strammer båndene: Vejen frem
Imens kritikken vokser sig stærkere, er der pres på Spotify for at indføre strammere politikker og forbedre indholdskontrollen. Måske er det tid for Spotify at genoverveje, hvad der virkelig gør musik værd at lytte til. For i sidste ende, kan en AI nogensinde virkelig forstå, hvad der får os til at danse, græde eller føle os i live?