Lundbeck satser på AI i jagten på hjernens hemmeligheder
Det lyder som begyndelsen på en science fiction-film: en dansk medicinalgigant, Lundbeck, har allieret sig med AI-ekspertisen fra Charles River Laboratories for at erobre det mystiske område af hjerneforskning. Ja, du hørte rigtigt – det er på tide at spænde sikkerhedsselen!
Progression eller forskruet algoritme?
Lundbeck vil bruge Charles Rivers platforms tarvelige (men lovende) skabning, Logica, til at sprænge rammerne for traditionel forskning på nervesystemets forstyrrelser. Målet? At transformere research til at finde nye behandlinger, der er hurtigere, smartere og mere overkommelige. Er det et kapløb mod fremtiden eller blot endnu en forsinkelse?
Logica: Videnskabens bedste ven?
Sjovt nok deler Logica navn med den berygtede brætspilsklassiker, men mens den gamle Logica krævede tålmodighed og logik, så står den nye version lastet med machine learning, vævsbiologi og patientdata. Her er der altså noget, der kan få forskernes gråhår til at krølle sig af ren begejstring!
Et hjernevrider-samarbejde
Chefen for Lundbecks globale forskning, Tarek Samad, bemærker, at for virkelig at ændre spillets regler inden for neurologiske sygdomme, skal man danse med sabelkatte i form af molekylære mål og kausal biologi. Det lyder som en rejse ind i hjernens dybeste afgrund, men Samad og hans hold har tilsyneladende mod nok til at tage springet.
Et nyt lederskab i Lundbeck
Alt dette sker samtidig med, at Lundbeck har justeret sin førergruppe under den modige CEO Charl van Zyl. Ja, det er rigtigt – der er en mesterplan for at ‘forhøje vores tænkning omkring neurologi og AI.’ Hvis bare AI også kunne hjælpe os med at finde ud af, hvad det betyder i menneskesprog.
Mens AI og mennesker danner et uhelligt partnerskab i hjernens navn, venter vi spændt på, hvad der vil springe ud af denne laboratoriets heksegryde. Uanset hvad vil vi holde øje med eventuelle hjerneblæsende resultater!